Passagerarservice är den avdelning som möter resenären inför en flygresa. Incheckningspersonalen är oftast de första en passagerare kommer i kontakt med under sin resa. Där kontrolleras passagerarens biljett och eventuella dokument och ett boardingpass ges ut. Eventuellt bagage märks och checkas in och väskan skickas därefter ner till bagagesorteringen. Om en flight är försenad eller inställd för ett av de bolag som vi levererar tjänster till är det servicediskens personal som hjälper resenären med nya biljetter och ev ersättningar.

Om en resenär vill ha tillgång till lite extra bekvämligheter innan avresa finns det tillgång på några av våra flygplatser att nyttja en lounge som vår personal sköter.

Resenären träffar vår personal igen vid gate där ombordstigning sker. Vår personal ser till att rätt person går på planet och tillhandahåller hela vägen en hög servicenivå för att alla resenärer ska känna sig trygga och sedda.

Det är passagerarservice som också har hand om ankomstservice för den resenär som behöver stöd eller hjälp med skadat eller förlorat bagage vid ankomst.

För att kunna arbeta på avdelningen för passagerarservice tror vi att du är en driven och trygg person med skinn på näsan där du kan bemöta alla olika typer av personligheter. Du är av din natur serviceminded och du blir du vårt ansikte utåt samt representant för våra kunder, varpå vi lägger stor vikt vid servicekänsla och personlig lämplighet. Du är öppen för förändringar i en dynamisk arbetsmiljö och där du som person är noggrann, punktlig och gillar att arbeta i ett högt tempo där tunga lyft kan förekomma. Eftersom du ofta kommer att arbeta under tidspress måste du ha ett gott humör, tålamod och kunna hantera stressiga situationer.

Du ska vara minst 18 år och ska ha genomfört en gymnasieutbildning eller ha en utbildning som enligt arbetsgivaren bedöms som motsvarande. Du är en person som med lätthet både talar och skriver på svenska och engelska. Erfarenhet från servicebranschen är meriterande.

För att trivas i rollen måste du gilla att arbeta under bestämda tidsramar i ett högt tempo då flygen har avgångstider från tidiga morgnar och sena kvällar både under veckodagar och helger. Det är av stor vikt att du är anpassningsbar och att du kan ta dig till flygplatsen under flexibla tider. Tjänsten innebär skiftarbete och du kommer att arbeta oregelbundet efter våra kunders trafikprogram, ev kan även nattarbete bli aktuellt.

Möt oss som arbetar inom Passagerarservice!

Sebastian

Terminal Coordinator
 

(Klicka för mer information)

Alejandro

Operations supervisor/Driftledare

(Klicka för mer information)

Katalin

Trafikassistent
 

(Klicka för mer information)